How Many Online Now

Demo Ore Nombor Berapo

VIP TERHORMAT

Sabtu, 8 Disember 2012

I'm free now

Assalamualaikum... Hai.....






WEH!!! Aku dah habis exam lah, tapi dah seminggu lebih lah.. I'm free now... AKU DAH BEBAS.. Aku lupa nak update blog lah weiii.... hehehe... Aku busy sekarang sedang mencari kerja yelah tak kan nak duduk kat rumah je membesarkan badan yang sememangnya dah besar ni.. hehe... Susah rupanya cari kerja aku baru terasa betapa peritnya menghadap mentari yang menyinar diatas kepala, betapa lenguhnya otot-otot kaki aku ni berjalan dan betapa  peningnya otak ni ketika berlegar-legar di bandar untuk mendapat satu pekerjaan yang halal dan tidak salah yang boleh buat si abang polis menangkap aku.. hehe....

Kawan aku ada bagitahu ada kerja kosong dekat Pejabat PTPTN DAMASARA tapi aku sedang memujuk kakak aku untuk memberi kebenaran kepada aku pergi ke Bandar Metropoliton itu, susah wei nak yakinkan dia... Aku ingat lagi masa aku masih bergelar pelajar sekolah kalau pergi bandar tak pernah pandang pun dekat pintu masuk satu-satu kedai tu nak tengok  takut ada jawatan kosong..

Tapi sekarang setiap kedai yang ada dekat Bandar Kuala Krai(bukan Lumpur okey,, hehe) aku intai aku tilik yela kalau tak tilik tak nampak sebab kebanyakkan majikan ni dia sengaja ke apa ntah letak label JAWATAN KOSONG tu kecil sangat... Hurm ... Memang sengaja memberi kesusahan kepada penganggur macam aku ni... Ehh!! jap...jap... Aku bukan penganggur kan sebab aku sedang menunggu keputusan SPM bukan nye dah dapat result kan... hehe... Aku tak suka orang panggil aku penganggur sebab aku bukan penganggur lagi kan... hihihi... Boring weh duduk dekat rumah, kerja aku sekarang:-

6.20pagi: bangun tidur, gosok gigi dan solat...
6.45pagi: tidur balik(aku memang pemalas tengok badan larr... hehe)
9.00pagi:bangun cari makanan dekat dapur..
10.00pagi:tidur balik weh.. nak buat apa lagi...
12.00tghari: bangun sebab dah tak tahan tidur dalam bilik dengan keadaan cahaya mentari tegak di atas kepala... panas wei...
Lepas tu aku tengok tv kejap dan pergi mandi sebab badan dah berbau apa ntah,,, hehe
Petang lak aku just lepak sorang2 dalam bilik kalau dah boring sangat aku ulang baca novel kepunyaan aku di  atas rak atas kepala katil aku....Aku jarang keluar dengan member2 sekarang yela duit tak de nak keluar bersuka ria macam mana...


Kalau lah arwah ABAH ada mesti aku tak susah macam ni lepas exam, kocek pun tak kosong macam ni, tapi aku redha dengan ketentuan Allah SWT kepada aku. Al-Fatihah untuk arwah ABAH aku semoga roh nye di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang Allah SWT sayangi... Arwah ABAH pernah suruh aku buat lesen motor dan kereta masa awal tahun hari tu tapi aku tolak,sebab aku cakap orang buat nanti lepas exam lah ABAH, ABAH cakap okey je... Tapi semua tu tak terjadi sebab arwah ABAH lebih disayangi Allah SWT.Arwah ABAH menghembuskan nafas yang terakhir di HOSPITAL KUALA KRAI HARI AHAD  10/6/2012 di hadapan aku sendiri.




Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Ahad, 25 November 2012

Melepaskan kerinduan .. HEHE




Assalamualaikum.... Hai2...



Nak tulis apa ekkk?? Excited sangat nak update blog.. Tak sempat tunggu habis exam, memang tak tahan maa... Ada 2 paper lagi nak habis, tak sabar menunggu tarikh 29/11 ni, 4 hari lagi... Tak sabar nak bebas, otak ni dah tak sanggup menanggung beban untuk memerah otak mengingati segala apa yang diajar oleh cikgu dan segala apa yang telah aku baca selama ni. Rasa terbeban sangat, nak lepas segala-galanya tak sabar sangat. Sebenarnya banyak benda aku nak cerita tapi belum berkesempatan lagi. Nanti aku habis exam ni aku update entri banyak-banyak biar lebam jari, biar retak keyboard, biar pecah skrin monitor (over sangat kan) hehe.... Whatever lha... Do I care... I don't care... This my blog kan.. hehe... Bunyi macam sombong pulak.. hehe... Apa-apa pun memang aku rindu giler dekat blog aku ni, rindu dengan si keyboard yang badanya berketul-ketul but kurus kering hehe, dengan mouse yang cute-meut and rindu dekat monitor yang cun melecun ni. Okey tunggu entri seterusnya hari khamis ni (ada orang baca ntah).. huhu... Last paper 29/11 khamis subjek pendidikan seni visual 2... aku nak melukis apa ntah, tak pilih lagi soalan, malam ni aku pilih and practice buat kat rumah dulu... kat bawah ni soalan seni yang harus dipilih... Buntu, tak tau nak pilih yang mana...







Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Ahad, 9 September 2012

Curi2

Assalamualaikum... Hai...



Aku rindu sama blog AKU, RINDU GILERRRR.... ni aku curi2 bukak je.... Saja nak lepas gian sikit dekat blog nieh.... 3 minggu aku tak balik hostel.... Kalau balik tak sempat nak on9 gak.... ok lah bye.... Nak masuk exam PD lak....



Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Ahad, 29 Julai 2012

Al-Fatihah

Assalamualaikum, hai...



Puasa dengan Raya tahun ni tak sama dengan tahun-tahun lepas sebab kami sekeluarga berpuasa dan beraya tanpa ABAH. ABAH menghembuskan nafas yang terakhir pada 10/6/2012 jam 9.10am. Al-Fatihah untuk arwah ABAH. Rindu ABAH. Hanya doa ku titipkan pada arwah ABAH.



Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Love Never Die- Zieyla Aarif

Assalamualaikum, hai...
video



Story ni aku buat waktu Ustazah tasawwur aku sedang mengajar, hehehe...Nakal kan aku... huhu... Waktu ni geng aku tak de dalam kelas tinggal aku sorang je. 2 hari sebelum tu aku kena marah oleh Ustazah B(bukan nama sebenar) sebab aku tidur waktu dia mengajar dan hari ni untuk mengelakkan aku dari tertidur masa dia mengajar, aku ambil buku catatan sekolah yang umi(pengetua sm3k) bagi kepada setiap orang pelajar tu aku lakar kartun, lepas lakar kartun tu aku coret cerita bermula dengan saja-saja je selepas tu semakin serius. Masa Ustazah B keluar aku tak siap lagi reka cerita ni cerita ni siap hari itu jugak sampai aku balik lewat sekolah sebab nak siapkan cerita ni. Aku rasa ustazah perasan aku tak dengar dia mengajar hari tu, hehehe... MAAF USTAZAH B.... Masa balik hostel tu aku mendapat idea nak jadikan cerita ni dalam bentuk video. Aku try buat dengan handfon kawan aku tapi tak menjadi sebab gambar jadi tak jelas. Hari khamis tu aku balik rumah dan malam jumaat(hari ke-40 arwah abah pergi meninggalkan kami) tu masa aku keluar hantar adik aku pergi tuisyen aku pergi cc berdekatan tapi masa tu jugak handfon aku buat perangai tak boleh nak sambung dengan wayar USB dan pada malam tu tak siap jugak lah video aku. Pada hari sabtu  aku keluar pergi cc kakak aku, aku buat video ni dan video ni pun siap tapi tak sempat nak upload sebab aku kena balik awal sebab nak masuk hostel pukul 4 petang dan hari ini baru sempat upload ni pun sebab aku tak masuk hostel. Petang ni aku masuk lah(kau ingat hostel tu kau punya ke)... Diam kau!!!

Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Sabtu, 9 Jun 2012

Papai.... :'(

Assalamualaikum.... Hai....



Hari ni aku masuk hostel, jadi memang akan bertambah jarang lah aku update blog. Yela aku balik 2 minggu sekali pahtu belum tentu lagi sempat ke tak nak update blog... Ala~ mesti aku rindu kan dekat facebook, blog, twitter dan keyboard yang sedang diguna ni.. Keyboard ni pun mesti rindu dekat aku sebab dah tak de tangan yang selalu menari-nari di atas badannya(over la pulak) hehehe... Monitar lak mesti akan rindu untuk menatap muka aku yang comel(uweeeuukk.... nak termuntah den) damn u!!! hehe, ok sambung ayat yang tergantung: selalu ada depan mata dia(macam la monitar kau tu bernyawa) DIAM KAU!!!!,,,, hehehe... Emosi tak stabil, sebab nak tinggalkan semua ni. Tapi aku tak de lah berat hati sangat nak tinggalkan semua ni, sebab keputusan yang aku ambil untuk tinggal di hostel ni adalah dari diri aku sendiri tiada paksaan dari sesiapa pun. Dan aku rasa keputusan yang aku ambil ni betul sebab tujuan utama aku nak tinggal hostel adalah untuk belajar bersam-sam dengan kawan aku. Ok la aku tak de masa yang panjang ni, masa seolah-olah mencemburui diri aku ni... ok papai... eeeeiiiiiiiii..... rasa nak bawak je pc ni pergi hostel... (kau gila apa ni bukan laptop, besar gedabak)hehe... papai skali lagi.... arrrrgggghhhh..... xnak!!!!!!!! hehe... tadi kata tak berat hati sangat ni apa(ni bukan berat hati ni tak sampai hati) nak tinggalkan semua ni... BERKORBAN APA SAJA UNTUK BERJAYA.... PAPAi(aku papai jugak budak ni tak habis2 lagi).... ok chaiyok2.....


Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Khamis, 7 Jun 2012

Jiwa la pulop.... hehe

Jangan kau hadir dalam hidup ini andai ia hanya untuk  sementara,
Jangan kau hadir andai ingin melukakan kembali parut yang dulu,
Jangan kau hadir dalam hidup ini andai hanya untuk memberi harapan palsu...

Kerna diri ini tidak sanggup merasainya sekali lagi. Parut yang dulu masih belum hilang masakan diri ini sanggup untuk merasai kesakitan itu untuk yang kedua kali...




Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Ahad, 3 Jun 2012

Cinta Monyet

Assalamualaikum.... Hai2....


Wah hari ni aku ada masa terluang sikit nak luangkan untuk belog kesayangan aku ni(syg ke? blh la..hehe). Hari ni aku ditugaskan jaga kedai kak ngah aku sebab diorang nak pergi kenduri kendara ni hehe. Biasalah sekarang ni kan cuti sekolah ramai la orang yang nak membina masjid kalau buat masa tak cuti kan kurang pula orang yang datang, ntah2 tetamu yang tak dijemput je yang datang seperti  si kambing, biri-biri dan lembu je yang datang.. Yela manusia-manusia tengah busy dengan study dan kerja kan...


Hari ni aku nak cerita tentang cinta monyet dan menyumbangkan pendapat aku mengapa cinta itu monyet ehhh!! silap mengapa cinta monyet itu cuma sekejap sahaja... Aku ramai kawan-kawan dan dari semua kawan aku tu separuh atau lebih dari mereka tu mempunyai kekasih hati, walaupun umur baru setahun jagung. Umur baru 12 tahun dah nak berpacaran segala. ish3.. Aku ingat lagi waktu aku darjah 6 dan aku tinggal di hostel dah ada diantara kawan aku ni yang mula berjinak-jinak dengan dunia percintaan ni. ish3 budak zaman sekarang kan.. he3


Dan sekarang aku berumur 17 tahun hah masa ni tak payah cakap boleh dikatakan semua kawan-kawan aku ada kekasih, bukan setakat seorang je tapi ada yang pasang sampai 4 atau 5 dalam satu masa, bayangkan berapa ramai bekas kekasih hati diorang sampai diorang nak kahwin nanti. Jumpa dekat shopping complex "ehh bekas pakwe/makwe aku la", jumpa yang lain pulak dekat pasar malam ke pasar basah ke, pasar kering ke "alah dia tu pernah jadi kekasih aku la, jumpa dekat majlis kahwin dengan yang lain pulak "alah laki/isteri dia tu ex-bf/gf aku. Wah banyak betul kan kebetulan yang terjadi dan kebetulan itu yang telah kita cipta sendiri pada masa dahulu.



Nak tahu tak kenapa cinta monyet bagi remaja-remaja ni hanya sekejap. Ni adalah antara sebab-sebabnya:-

*baru kenal tak sampai sehari dah ajak couple
*baru tahu nama je dah terima orang ajak couple 
*baru chatting 2, 3 jam dah jadi kekasih dah
*tak fikir sebelum bertindak
*hanya memikirkan keseronokan 
*dan yang last mereka mengenal pasangan bukan sewaktu berkawan(sambung bawah panjang sangat


Tetapi setelah bercinta sebab apa, sebab tak sempat nak kenal yela baru kenal sehari dua dah couple, lepas couple baru tahu dia tu macam tu la, macam ni la, itu la, ini la dan macam-macam lagi yang tak dapat diterima tentang pasangan masing-masing. Lepas tahu perkara yang tak diingini ada pada diri pasangan mereka, mula lah nak clash padahal baru je couple seminggu.Itulah nak cakap cinta monyet ni hanya berlaku dikalangan remaja(awal remaja) saja kerana remaja masih belum dapat berfikir secara rasional. Bukan seperti di akhir peringkat keremajaan mereka dapat berfikir dengan matang dan dapat membezakan baik dan buruk sesuatu perkara yang hendak dilakukan.


Okey sekian saja, hehehe.... itu pendapat aku la kan... Lain orang lain pendapat kan.... Aku dah nak balik rumah makbapak aku ni...dah abis kerja(kerja la sangat).... Papai...



Written by:Zieyla Aarif(Miss Zack)

Isnin, 28 Mei 2012

Mencintai

Mencintai itu mudah,
untuk dicintai  juga mudah,
tapi untuk dicintai oleh orang
yang kita cintai itu sukar....

Kerana perasaan cinta tak
boleh dipaksa ia akan
datang dengan sendirinya...

Jadi jangan cuba memandang
mata orang yang belum tentu
menjadi milik kita kerna
dari mata turun ke hati...

Apabila cinta tak terbalas
memang sakit didada
sakit sangat usahlah cuba untuk
merasa kesakitan itu kerna
ia satu PEYEKSAAN...
*Miss Zack





Written by:Zieyla Aarif

Ahad, 27 Mei 2012

SETIA

andai kau ingin tahu
sebanyak mana cinta 
aku padamu 
hintunglah ombak di
pantai...

Andai kau mahu tahu
sebanyak mana rindu
aku padamu
hintunglah titis hujan
yang turun...

Andai kau mahu tahu
sesetia mana cinta
aku padamu lihatlah
kesetiaan pantai
menanti ombak...

Tanpa cintamu hidupku
kelam tanpa cahaya...







Written by:Zieyla Aarif

Sabtu, 12 Mei 2012

aku tak de idea nak pikir tajuk

Assalamualaikum.... Hai....



Serius aku rindu gilerrr dekat blog aku, rindu nak mencarut, rindu nak luahkan apa yang aku rasa, rindu nak macam2 lah yang berkenaan dengan blog aku nieh... Sekarang aku tak tinggal dengan kakak aku dah tu sebab tak dapat nak update blog sokmo hihihi... habis kau tinggal kat mana?? atas pokok?? ni nak bagitahu jangan menyampuk... aku tinggal dekat rumah aku sendiri(rumah mak bapak aku lah) sebab aku tengah tunggu keputusan permohonan kemasukkan ke asrama.... Aku nak duduk kat hostel sebab kalau aku duduk kat hostel aku boleh study dengan kawan2 aku yang lain, kebanyakkan kawan aku tinggal dekat hostel jadi susahlah aku nak belajar dengan kawan2 tak best jugak kalau belajar sorang2 nieh....


Selama aku tak update blog ni, macam-macam idea aku muncul nak buat entry dekat blog padahal sebelum ni masa dok mengadap pc tak de pulak terfikir asyik xde benda je nak taip.... Tapi bila benda tu tak de depan mata macam2 lah terlintas dekat fikiran nieh... Tapi sekarang masa  memang tidak mengizinkan sangat , yela aku busy dengan kerja kursus PSV lagi, busy nak study lagi(yeke, macam tak percaya kau study) DIAM KAU!!! hehehe, busy dengan kelas tambahan lagi yang dipanggil SERAMBI MEKAH oleh geng2 aku yang asalnya SERAMBI ILMU hehehe...


Macam2 benda yang aku kena buat untuk teruskan hidup... Cehhhh.... Ni aku nak cerita tentang diri aku yang terlebih vitamin M... Dalam bulan 2 or 3 aritu sekolah aku start buat kelas EARLY BIRD yang dipanggil kelas ANGRY BIRD oleh tak payah bagi tahu mesti dah boleh agak geng sape yang suka sangat mencarut benda bukan2 ni... hehehe geng aku lah tu..., Nak tau tak selama kelas EARLY BIRD dijalankan tak pernah sekali  pun aku sertai... PEMALAS betul kau ni g-la, uittt!!! dengar dulu sebab-sebabnya baru komen...
Antara sebab-sebabnya ialah:
-kelas tu start jam 7.00 pagi hingga 7.40 pagi
-kena sampai awal ke sekolah
-tak sempat nak ke kantin dulu beli keropok 
-tak sempat nak borak2 dgn member dulu..
-dan yang terakhir ialah yg paling penting aku terlebih dos vitamin M... hehe


Aku ni pukul 7.00pg baru siap pakai seragam sekolah yang berwarna tak payah bagitau  sebab korang pun sekolah jugak kan... seragam sekolah yang tiada kaitan dengan jawatan2 yang ada di sekolah mestilah putih kecuali form 6..... Hah!!! kau tengok pukul 7.00 aku baru siap pakai seragam sekolah tu belum nak panaskan enjin motor, belum lagi pakai stoking, belum lagi pakai minyak wangi segala, belum lagi sarapan(tapi aku jarang sarapan kat rumah), belum lagi mintak duit dengan abah aku, belum lagi bersalam dengan ma aku...


Banyak lagi benda yang ada belum kat depan, habis macam mana aku nak masuk kelas EARLY BIRD.... Walaupun aku ni Pemalas tapi aku tetap ambil kertas yang cikgu sediakan untuk kelas tu, ambil je buat tak kalau tak dipaksa... ehehehe.... Perjalanan aku ke sekolah 15 minit kalau bawa motor 100km/j, 10 minit kalau 120 atau 140km/j korang  agak2 aku yang mana golongan 1 ke golongan 2.... Tengok keadaan lah kalau aku rasa aku lewat aku masuk golongan yang kedua kalau aku rasa aku awal aku layan lah bawa motor tu sambil menghirup udara segar di pagi hari ,,,, hehehe


Hari tu banyak sangat terlintas aku terlintas nak tulis dekat blog aku tapi bila nak menaip ni habis hilang segala idea tuh, ni yang aku benggang hehehe.... Cikgu aku cakap kalau terlintas apa yang kita nak buat terus catat kalau jenis cepat lupa macam aku nieh... k la papai....


psstt///....... *aku memang pemalas nak update blog(tu sebab yang sebenar-benarnya.. hehehe)

rasa tertipu tak....


Written by:Zieyla Aarif

Sabtu, 28 April 2012

Update

assalamualaikum.. hai...


tak boleh nak melalut kat blog la sekarang busy... Rindu nak menulis tapi masa tak mengizinkan ,,, nak update blog pun tak sempat.... Ni aku curi sikit masa ,, hehe... papai....





Written by:Zieyla Aarif

Khamis, 8 Mac 2012

Busy la... hehe

Assalamualaikum... Hai....



Walawei rindunya dekat blog aku ni, rindu dekat keyboard yang hari2 meratapi dirinya kerana tidak dipeduli oleh BigBos yang semakin dekat exam semakin sibuk(yeke sibuk sebab exam, hehe). Lamanya aku rasa aku tak menulis entry dekat blog aku ni, Miss Zack busy la sekarang, tak sempat nak memerah otak nak mencari idea nak mencoret di blog ni.


Pagi pergi sekolah balik sekolah mandi, solat dan makan pergi sekolah pulak ada latihan Netball balik pukul 6.30 mandi dan solat buat homework pulak, memang tak sempat la nak menaip benda2 yang terlintas di fikiran ni. Tapi kenapa buka FB sempat? hehehe, FB tu lain aku bukak kejap je lagipun tak payah nak perah otak cari idea nak mencarut macam dalam blog just masuk emel pahtu password dah boleh bukak kalau blog masuk emel dan password baca2 entry yang lepas2 pahtu kena buat entry baru kalau tak blog aku kosong je, tapi tak pe la aku korbankan masa untuk aku mencarut dekat blog ni.


Mana tau dengan mengorbankan masa tu aku boleh memanfaatkan masa tu untuk aku study ke? buat homework ke?. Tapi ada problem sikit la, apa? Aku ni pemalas .... hahahahahaha.... k bye... Aku nak pergi ambik adik aku tuisyen, nak race kereta bapak aku ni.... hehehe




Written by:Zieyla Aarif

Rabu, 29 Februari 2012

I Think I Love You



Written by:Zieyla Aarif

Selasa, 14 Februari 2012

Tuhan Sampaikan Rindu Aku Padanya

Rindukan seseorang??
Amalkan doa ini..(^_^)

[Doa Nabi Yusuf Kepada Zulaikha]

... "Ya Allah,
sampaikan salam rinduku
kepada ...... (nama penuh insan tersebut ),
sehingga aku menjadi kerinduannya..
Amin.. :)




Written by:Zieyla Aarif

Ahad, 5 Februari 2012

PATAH SERIBU - MOVIE TRAILER 2 (ROMANCE)




Tak sabar nak tengok cerita ni, saya minat Shila Amzah.... Like1000x


Written by:Zieyla Aarif

Ketentuan Takdir


Assalamualaikum, hai....



Sekarang ni aku nak cerita pasal ujian yang Allah bagi dekat aku. Benda yang tak pernah aku sangka terjadi pada aku waktu tu, memang perit waktu tu macam-macam terlintas di fikiran aku kenapa aku? bukan orang lain, mengapa ia berlaku pada aku? apa salah aku dan banyak lagi tapi setelah aku menungkan, aku imbas balik  dan aku fikirkan balik Allah turunkan ujian ni kepada aku sebab aku boleh menghadapinya.



Sebab aku percaya Allah takkan beri ujian kepada mereka yang tidak mampu nak menghadapinya, bukan aku nak perasan yang aku dapat hadapi ujian tu dengan jayanya sekurang-kurangnya aku tabah dan aku terima ketentuan takdir dan sekarang aku masih boleh teruskan hidup seperti sediakala. Masa mula-mula benda tu berlaku hidup aku tak tentu arah(jiwa kacau), aku rasa macam semua impian yang pernah aku impikan dah musnah dan cita-cita aku memang akan bertukar secara automatiknya.



Aku selalu meratapi nasib aku sepertinya diri aku ini tidak dapat menerima kenyataan yang sudah terbentang di depan mata dan memang aku kena hadapinya kerana masa takkan dapat diundur lagi. Aku rasa semangat untuk aku terus hidup dan menghadapi orang disekeliling aku ni senipis kulit bawang aku menangis bila kenangkan perkara tu hidup aku waktu tu hanya bertemankan air mata.



Aku tak hiraukan orang disekeliling aku orang bagi nasihat aku hanya angguk-anggukkan kepala tanpa perasaan. Aku rasa apa yang telah aku usahakan dulu hanya sia-sia kerana hasilnya hanya sebentar sahaja yang dapat aku rasa. Aku rasa malu nak menghadapi orang sekeliling aku, aku selalu fikir yang mereka akan mengejek aku sebab diri aku dah kembali seperti dulu tiada lagi kemegahan dalam diri aku, tapi pada hakikatnya tidak itu hanya mainan perasaan aku sahaja.



Mungkin aku lupa diri waktu tu bila kesenangan yang Allah bagi dekat aku dan aku tak pandai memanfaatkannya dengan betul dan tidak bersyukur dengan apa yang DIA kurniakan kepada aku. Waktu tu aku salahkan 2 orang makhluk Allah dan bila aku fikirkan balik kenapa aku nak salahkan mereka kalau semua yang berlaku ni memang ujian Allah untuk aku.



Dan sekarang rasa bersalah sering mencengkam jiwa aku, aku nak mintak maaf tapi aku malu. Seorang dari mereka pernah menangis didepan aku dan dia menangis disebabkan oleh kata-kata aku dia pohon maaf dari aku tapi apa aku buat??? Aku tengking dia, aku herdik dia.... Ya Allah aku sangat menyesal dengan apa yang telah aku lakukan pada dia, masa dia menangis apa yang aku cakap??? "Kau tak payah nangis la, airmata kau tu tak kan dapat membayar apa yang telah kau buat dekat aku!!! Ya Allah egonya aku waktu itu, bongkaknya aku masa itu, sombongnya aku saat itu.



Kenapa saat itu aku tak terfikir tentang qada dan qadar, tentang ketentuan Allah, tentang ada hikmah disebalik kejadian kenapa?!!!. Sekarang baru aku tahu kenapa?? sebab aku terpengaruh dengan bisikan syaitan aku tak dapat kawal kemarahan aku, aku tunduk dengan hasutan syaitan.



Sekarang baru aku sedar yang setiap apa yang berlaku ada hikmahnya. Mungkin tanpa ujian ini aku masih hanyut dengan kehidupan aku dulu yang hanya memikirkan keduniaan, keseronokan dan kemegahan kerana berada tinggi dari orang lain.



Dan sekarang aku bersyukur sebab aku dapat menghadapi ujian itu walaupun kadang-kadang ia datang melintasi minda aku tapi aku dapat menhindarnya agar tidak terus bertapa di minda aku. Aku teruskan hidup seperti sediakala dan ujian tu telah membuka mata, hati dan minda aku untuk menghargai apa yang Allah kurniakan kepada aku dan menerima ujian-NYA tanpa mengeluh dan menyalahi orang disekeliling aku. Aku redha dengan ikhlas....







Written by:Zieyla Aarif

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum, hai....



Entry ni aku buat khas untuk mengucapkan Salam Maulidur Rasul kepada semua Muslimin dan Muslimat di bumi Allah SWT ni, sama2 lah kita berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW kita menghargai perjuangannya yang suci......



Written by:Zieyla Aarif

Sabtu, 4 Februari 2012

Cuci mata

Assalamualaikum, hai...


Hari ni aku malas nak menulis panjang2, pemalas kan aku?? nak buat macam mana aku memang macam ni... hehe... Hari ni aku nak suruh korang cuci mata nengok gambar aku yang cute mute(uweekkk,,, perasan daa) kahkahkah.....








Written by:Zieyla Aarif

Khamis, 2 Februari 2012

Medal punye pasal

Assalamualaikum, Hai....


Lama nye rasa tak update blog harap masukkan video je tu pun kejap je. Rindu dekat keyboard ni hehe, sebenarnya dah 3hari aku tak main internet sebab apa, sebab aku balik rumah ma aku. Korang faham2 la kalau aku dekat kampung macam mana no fb, no blog and no internet(ni yg penting xde ni xde la semuanya).


Semalam(rabu) sekolah aku buat acara merentas desa, setiap tahun mesti ada acara ni, tahun ni yang ke-21. Aku sebenarnya tak nak lari sebab aku jadi pc(pertolongan cemas) bagi unit ko, tapi cikgu mokhtar(cikgu pj aku) tak bagi sebab dia suruh aku masuk acara merentas desa bagi kategori khas(yang berbadan sihat) hehehe.... Faham2 sendiri la. Jadi terpaksa la aku korbankan air didalam badan aku yang keluar sebagai peluh untuk menyertai acara ni.


Antara kategori yang ada ialah lelaki bawah 18(15 medal), perempuan bawah 18(15 medal), lelaki bawah 15(15 medal), perempuan bawah 15(15 medal), lelaki kategori khas(10 medal) dan perempuan kategori khas(10 medal). Aku dalam kategori perempuan kategori khas la, you all tahu tak aku dapat nombor aku haish!! malu la nak cakap.... hehe.


Nasib dapat nombor jugak kalau tak aku pengsan dekat situ gak korang pandai2 la angkat aku yang 'ringgan' ni, hehehe.... Aku dapat nombor 10 derrr.... Nombor last tau Ekah dapat nombor 9 sebab kami lari sama2(lari ke?? lebih kepada berjalan je) huhuhu... Aku bagi dekat Ekah pergi dulu masa dekat garisan penamat, demi kawan kan.


Aku tak kisah asal aku dapat jugak medal tu tak kira la nombor berapa pun, jangan jadi macam tahun lepas sudah aku tak sempat nak dapat nombor sebab aku tersekat dekat lumpur memang bersusun dekat situ pelajar bukan sikit ramai siot... Pelajar sekolah aku dalam 1500 yang menyertai mungkin dalam 1200 kot angaran je.


Tapi Ekah dapat pergi dulu dan dia berjaya dapat nombor 8 dan aku tak dapat, sedih jugak la rasa macam sia2 je. But tahun ni aku dapat jugak medal tu tak kira la nombor berapa pun. Aku nak tambahkan koleksi medal aku kat rumah tu.


Letih tu tak payah nak cakap memang letih gilerr..... Masa pertengahan jalan tu pinggan aku tiba-tiba sakit Ya Allah memang perit la nak jalan pun susah aku tahan je sebab nak berhenti takut orang lain potong aku jalan slow2 nasib ada Ekah kasi semangat aku teruskan jalan lepas jambatan tu sakit dah kurang aku cuba lari sikit rasa sakit tu menyerang balik.


Ekah suruh jalan je aku turuti apa yang dia suruh, dahaga tu memang tahap kritikal dah tekak rasa kering sangat air tak bawa, nasibla. Memang rasa nak berhenti je lari tu tapi tak boleh aku nak jugak medal tu, hehe bersemangat waja. Jalan yang kami lalui memang sukar sebab berlumpur tapi tak seteruk tahun lepas, tahun kira okey sikit.


Dan sekarang ni habis satu badan aku sakit, yang paling ketara dekat paha aku, mesti ambil masa dalam seminggu nak sembuh ni. Nasib aku la.




Ok setakat ni je entry aku untuk kali ni. Letih la nak menaip panjang2. Korang pun dah boring kan nak baca entry yang long2 ni, hehehe..... Kat bawah ada gambar yang aku ambil dan yang Fan Page sekolah aku masukkan dalam fb(SMK KUALA KRAI)....













Written by:Zieyla Aarif

Promo Panggung Sabtu Hindustan TV3 (Lawak)



Jom layan video lawak .... Jadi molek dio uat(cakap kelantan sudah) hehehe......


Written by:Zieyla Aarif

Isnin, 30 Januari 2012

PATAH SERIBU MTV - SHILA AMZAH



Layan lagu Shila Amzah jap, suara dia memang best. Aku suka sangat suara dia ni time dia nyanyi dia nyanyi dengan penuh perasaan dan apa yang dia nyanyi tu sampai dekat jiwa aku, contoh macam lagu beribu sesalan masa dekat "setia padamu" tu memang best bagi aku la korang tak tahu la. Teruskan usaha anda saya sentiasa menyokong anda. I Like Shila Amzah




Written by:Zieyla Aarif

Isnin, 23 Januari 2012

Jadi tauke jap

Assalamualaikum.... hai....



OK.... Disebabkan hari ni masa aku terluang banyak sampai nak melimpah ruah keluar dan nak masuk dalam masa orang sekeliling aku ni aku dengan senang hatinya nak meluangkan masa aku yang dah nak melimpah tu untuk menulis entry dekat blog cacar marba aku ni .... hehe... Semalam sedang asyik aku dok baca novel MY LOVE- PLAYGIRL tiba-tiba henset aku mengeluarkan bunyi beeeppp!!!!!!! menandakan ada mesej yang masuk hish!!! aku yang tengah dok syok layan novel ni ada je yang nak menganggu.


Dengan  kudrat yang masih bersisa aku cuba  mengapai tangan untuk mengambil henset aku ditepi bantal tapi tak berdaya, hehe... Aku rehat jap ambik nafas sambil meneruskan bacaan aku dalam 15 minit kemudian aku kembali tersedar kedunia yang nyata dari terus berkhayal dengan dunia ciptaan penulis SITI NUR DHUHA aku cuba sekali lagi untuk mengapai henset c2-03 aku dan kali ni aku berjaya mengapai henset aku yang hitam menawan aku gagahkan diri untuk membuka mesej yang diterima 15minit lalu. Mesej yang terbiar tanpa perhatian dari tuan punya henset selama 15minit ialah mesej dari abang ipar aku(abg ngah).


Aku baca mesej tu, mesej tu mengatakan esok(hari ni) aku tak boleh berguling-guling atas katil aku dalam jangka yang panjang sebab esok aku ditugaskan menjaga Cyber Cafe kakak dan abang ipar aku. Abg ngah aku ada kerja dekat Ketereh jadi aku la yang akan menganti tempat duduk tauke FAIDA RESOURCES esok harinya, dan disebabkan itu juga aku dapat menulis entry dekat blog aku ni kalau tak datang kat sini aku nak bukak internet macam mana aku bukanya punya laptop sendiri masih belum tiba waktu untuk aku memiliki benda alah ni tunggu habis SPM dulu.


Pagi tadi aku bangun lewat sikit sebab aku ABC jadi tak perlu nak merugikan masa aku bangun awal dan mengorbankan waktu tidur aku ni yang jarang2 dapat tidur lebih2 melainkan pada hari cuti sekolah aku manfaatkan masa tidur aku dengan betul2 agar aku tak rugi walau sesaat pun, HEHE... Aku bangun dan pergi basuh muka dan berkumur sebanyak 3kali tanpa mengosok gigi aku pergi ke meja makan dan mengambil sebungkus nasi lemak yang ma aku beli awal pagi tadi dan memakannya dengan berselera tanpa mempedulikan pandangan dan rayuan si Comot dan si Sally dikaki aku. Perbuatan kucing peliharaan keluarga aku tu menunjukkan ma aku tak bagi diorang makan lagi pagi ni, tapi aku apa peduli perut aku yang penting. KEJAM kau g-la.... Ada aku kisah.... HUARGH2!!!!(gelak jahat)


Aku janji dengan abg ngah nak pergi ke kedai dia pukul 11pagi tapi pukul 11pagi aku baru siap mandi, hehe pukul 11.30 aku sampai dekat kedai dengan menaiki motor honda wave 125 aku dengan kelajuan 80-100 km/j tu kira dah slow. Dan sekarang jam 4.09pm aku dengan kesabaran yang masih bersisa dan cuba untuk menahan mata kau dari terpejam terus sebab sekarang ni aku tengah mengantu gilerrr!!!!! Dan untuk mengurangkan rasa mengantuk aku rembat satu tin  air Sarsi F&N dalam peti kat depan pintu masuk kedai aku(menjadi hak milik aku sementara tuannya takde)


Panjangnya entry aku hari ni, yela masa banyak terluang kan baik aku manfaatkan masa tu dengan melakukan perkara yang berfaedah sikit hehe, walaupun kerja sekolah yang menimbun tu aku belum siapkan. OK setakat ni saja entry aku kali ni kalau panjang lagi ntah apa lah aku merepek.


Written by:Zieyla Aarif

Mencari sesuatu yang hilang

Sekarang ni cuti sekolah sebab apa cuti tak perlu aku bagitahu la korang dah tahu kan, apa ada yang tak tahu?? parah2, ok la aku dengan baik hatinya bagitahu kenapa sekolah cuti, sebab kaum cina dekat negara kita nak sambung TAHUN BARU CINA la,, tu pun tak tau apa daaa..... Korang tau2 je la aku ni memang suka kalau bab2 cuti ni, yabedabedu!!!! setelah sekolah mula pada awal bulan 1 haritu aku rasa aku tak cukup satu benda dalam diri aku benda itu telah membuatkan diri aku tak tenang hidup aku tak tenteram jiwa aku tak senang dan setelah cuti bermula baru aku menyedari benda yang hilang dalam diri aku ni nak tahu apa?? aku sebenarnya serba-salah nak bagitau korang ni benda ni tapi tak pe lah rasa serba-salah tu aku dah bagi dekat kucing kesayangan keluarga aku makan HAHAHA.... ok benda yang hilang tu adalah masa tidur aku berkurangan, huwaaa!!!! Mak orang tak cukup tidur... HEHEHE.... Jangan marah aku saja nak test penulisan bahasa aku yang tak berapa tiptop ni.....




Written by:Zieyla Aarif

Selasa, 17 Januari 2012

Saya budak baru belajar

Assalamualaikum... hye...

Lama nya aku tak menulis entry dekat blog ni nak buat macam mana keinginan nak menulis blog ni membuak-buak macam kek terlebih serbuk penaik, hehe tapi masa yang tak mengizinkan aku untuk menulis ni. Masa sebenarnya cemburu dekat aku hehe (mengarut je aku ni) sekolah dah start tahun ni exam tak sama macam form 4 dulu tahun ni cikgu tak bagi aku rilex langsung kerja sekolah menimbun macam nasi yang aku makan tadi kahkah. Entry kali ni aku nak cerita tentang photoshop(ps). Software ps cs3 ni dari tahun lepas lagi ada dalam pc  aku tapi aku tak reti nak guna benda alah ni.

Aku ada gak tanya kawan aku pasal ps ni dia memang pro la guna benda tu tapi yela orang bukan senang2 nak bagi ilmu dekat kita kan tak macam aku hehe(perasan), jadi masuk tahun baru ni aku try cari lam youtube macam mana nak guna ps ni, makkk aiii.... macam2 dia ajar kenapa lah aku tak terfikir sebelum ni erk... huhu... Aku belajar benda ni saja2 je nak edit gambar aku yela tengok orang lain gambar diorang cut cantik2 aku pun nak cut gambar gak... hehe... ok setakat ni saja entry aku untuk kali ni. 'Masa' tengah pegang batang penyapuh nak pukul aku suruh aku pergi study, buku pulak tengah melambai-lambai memanggil aku pergi mengadap dia,  segala alat tulis sedang menarik-narik baju aku agar tinggalkan meja pc dan pergi ke meja study(cehh perumpamaan yang melampau) hehe ... kat bawah ni antara gambar yang aku dah edit guna ps ni.









Written by:Zieyla Aarif